Australsk toppkokk til Skinnarbu

RJUKAN RADIO 27. JULI 2016
 
en australsk toppkokken Christine Ware jobber på Skinnarbu Nasjonalparkhotell denne uka for å lage nye retter for hotellet. Torsdag 28. juni er du inviterer 3-retters middag der hun selv skal delta i middagen.
NÆRINGS/REISELIV
Publisert : 27.07.2016 19:39
Sist oppdatert : 27.07.2016 20:15

 

Gjennom noen kontakter hovedaksjonær Erlend Follegg ved Skinnarbu Nasjonalpark har oppstod muligheten til å få en av Australias beste kokker på besøk til Telemark og Skinnarbu, og nå er hun på plass!

- Gjennom noen kontakter vi her ved ved Skinnarbu Nasjonalpark har oppstod muligheten til å få en av Australias beste kokker på besøk til Telemark og Skinnarbu - så Christine skal jobbe med våre kokker og skape noen unike retter for hotellet i enn ukes tid, sier daglig leder Roar Walmann til Radio Rjukan.
- Christine er en karismatisk dame som gjerne prater, hun er et fyrverkeri av en dame.

Christine ønsket å lære mer om våre lokale retter, se hva naturen her på toppen av Telemark har å by på og ut av dette skape noen fantastiske retter. Samtidig er hun med å sakpe noen fremtidige retter som skal stå på menyen påSskinnarbu i tida som kommer.

- Christine er head chef for guvernøren av New South Wales og har tidligere vært kjøkkensjef på flere av Sydneys beste restauranter. Hun ble født på sørøya i New Zealand, som minner mye om Norge. Hun har hele livet vært opptatt av nærhet til naturen og lokale råvarer. I hennes nåværende rolle er hun også ansvarlig for guvernørens frukt og grønnsakshager, samt biekubene. Hun er også kokk for Prins Charles og Camilla når de er i Australia.
Christine sier hun er veldig spent på de lokale spesialiteter som reinsdyr, multer,  samt noe av det hun finner i naturen på utsiden her. 
Dette er råvarer hun ikke har arbeidet med tidligere men hun gleder seg stort! Christine har også funnet ut at det av og til er Nordlys her oppe noe hun nå ønsker å gjenskape i en av hennes retter, forteller Walmann, som synes det er stas å ha en anerkjent stjernekokk på besøk.

Christine har denne uken også vært på Gaustatoppen samt hatt en tur med Fjellvåken inn til Mogen og er virkelig blitt betatt av Telemark.
- Noen ganger vet jeg ikke helt hvor jeg skal fokusere, sier Christine, som er minst like opptatt av sopp, bær og blader som av fjell og landskap.

- Vi har sett Christine på kjøkkenet nå i noen dager og vi er ufattelig stolte av å ha hun her, hun er virkelig en toppkokk. Hun kom til Norge for å lære samt bli inspirert - det har vi og vårt kjøkken også fått ta del i og virkelig opplevd, sier Walmann.

- På torsdag 28 juli vil hun presentere en 3 retters meny og vi ønsker dere derfor å invitere dere til både å treffe Christine. Samt spise sammen med oss. Vi starter servering kl 19.00 men viser dere gjerne litt rundt her før dette, siere Walmann, som forteller at rettene vil stå på menyen i tida som kommer, hvis du ikke kan på torsdag.

 

 

Kontakt

Erlend Follegg Konsul Schjelderupsvei 15, 0286 Oslo (+47) 970 55 555 (mobil) ef@advfollegg.no