Hotelldirektøren med det varme hjertet

Hotelldirektør Roar Myhre Walmann ber inn til festmiddag og julefeiring.

 

Tønsberg blad 8. desember 2016

– Jeg leste om folk som er ensomme, og folk som sliter med å få endene til å møtes. Så tenkte jeg at jeg driver jo dette hotellet på fjellet, da.

Roar Myhre Walmann fra Nøtterøy er hotelldirektør ved Skinnarbu Nasjonalparkhotell ved Møsvatn i Tinn kommune.

Julefeiring

Alle historiene om dem som ikke gleder seg til jul, gikk innpå ham.

Derfor kontaktet han hotelleier Erlend Follegg, som ifølge Roar Myhre Wallmann, umiddelbart likte ideen.

Det samme gjaldt de ansatte. Det resulterte i en invitasjon der hotellet ber inn til julebuffét og overnatting fra julaften til første juledag.

 

På Facebook skrev Roar Myhre Walmann:

«Leser og ser mye i media om dagen om mennesker som sitter alene på julaften, om mennesker som ikke har råd til julemiddagen osv. derfor har jeg, ansatte og eiere bestemt at vi her på Skinnarbu Nasjonalparkhotell ønsker å Invitere inntil 100 mennesker på julefeiring/julaften på Skinnarbu. Fra 24 – 25 desember. Vi vil servere vårt berømte julebord og kanskje skape litt varm jule glede for noen av dem.»

– Jeg håper det fylles opp, til nå har førti personer og familier tatt kontakt, sier Roar Myhre Walmann.

Facebook-posten har fått over 2000 tusen tomler opp, den er delt over tusen ganger, videoen har hatt over 114 000 visninger på under en uke. Han fått henvendelser av familier og enslige som ønsker å feire jula på fjellet.

Pusser opp hotellet

Skinnarbu Nasjonalparkhotell med sine 101 rom med 300 sengeplasser er fortiden under omfattende restaurering.

– Det er fullt kjør. Resepsjonen er restaurert og vi har snart pusset opp 40 rom, forteller Myhre Walmann.

Hotellet som ligger 1000 meter over havet har historie som strekker seg tilbake til 1939. Det ligger 10 000 mål eiendom i tilknytning til hotellet.

I halvannet år har Myhre Walmann drevet hotellet ved Rjukan, i tillegg til å utvikle et hytteområde i forbindelse med hotellet. 400- 450 hytter er under planlegging.

Like etter at han startet jobben leide UDI sengeplasser til flyktninger og asylsøkere som kom til Norge. På det meste bodde 265 asylsøkere fra 16 forskjellige land på Skinnarbu Nasjonalparkhotell.

Får støtte til feiringen

Julefeiringen på hotellet har blitt tatt godt i mot av lokalbefolkningen og leverandører.

– Folk har støttet oss med julegaver, godteposer til barn, leverandører har støttet oss, og nå fikk jeg beskjed om at noen vil gi blomster til bordene. Folk har hjerterom, de som kommer skal få en flott jul. Vi har basseng på hotellet, og skiløyper utenfor døra, sier Roar Myhre Walmann.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Jeg tenkte vi kunne bidra litt. Jeg har den ribba, jeg. Og det juletreet og peis. Når det er mulig å gjøre noe for andre, vil jeg bidra. Det er det jula handler om, er det ikke? spør Roar Myhre Walmann.

Kontakt

Erlend Follegg Konsul Schjelderupsvei 15, 0286 Oslo (+47) 970 55 555 (mobil) ef@advfollegg.no