Høyfjell Telemark: 400 nye hyttetomter legges ut ved Skinnarbu

Høyfjell

 

Nye drivere av det tradisjonsrike høyfjellshotellet Skinnarbu legger opp til storstilt hyttebygging ved nasjonalparken.

Etter mange år med plunder og problemer, øyner de nye eierne, Olav Skinnarland og Erlend Follegg, nye muligheter for Skinnarbu. De vil blant annet selge 400-500 tomter i et område som ligger rett på grensen til Hardagervidda Nasjonalpark. Inntekter fra tomtesalget skal blant annet brukes til å pusse opp hotellet og ruste det for helårsdrift.

Minst 400 tomter

– På den foreløpige reguleringsplanen er det tegnet inn 400 hyttetomter, men det er kanskje et konservativt anslag. Nå skal det lages detaljregulering, og da kan det tallet på hyttetomter bli noe større, forteller porsgrunnsadvokaten Erlend Follegg til avisa Varden. Follegg er største aksjonær i driftsselskapet med 75 prosent av aksjene.

Blant de flotteste i Telemark

Det ene feltet ligger ved Skinnarbu Skisenter. Noen tomter ligger vil ligge høyt og flott til med utsikt til Gaustatoppen, forteller styreleder Follegg til Varden.

– Dette er en av Telemarks beste beliggenheter, tror Follegg. Han framhever utsikten over Møsvatn, Hardangerviddasenteret og Rjukan som verdensarvby som nærliggende attraksjoner.

Jakt og tungtvann

- Vi må selge opplevelser, ikke bare være hotell, sier Follegg og viser til at her er 10.000 mål med jaktterreng og at området også er knyttet til tungtvannshistorien.

Tomtesalget har ikke startet, men trtti navn står allerede på listen over interesserte.

 

Kontakt

Erlend Follegg Konsul Schjelderupsvei 15, 0286 Oslo (+47) 970 55 555 (mobil) ef@advfollegg.no